top of page

Løps-komite´

Jan Øystein Dervo

Komitelederen og stifteren av Bergebyløpet har alltid et ukjent antall baller i lufta. Jan Øystein er hardtarbeidende, samlende og ekstremt løsningsorientert. Han tar et hvert initiativ på ramme alvor, uansett hvor initiativet kommer fra. Det er vanskelig å se for seg et vellykket Bergebyløp uten denne karen bak roret.

Leder komite

Mikal Lanes

Sekretæren er løpets svar på Sovjetunionens mangeårige utenriksminister Andrei Gromyko. https://en.wikipedia.org/wiki/Andrei_Gromyko Tilbaketrukket og relativt usynlig, men også lojal, pliktoppfyllende og beslutningssterk. 

Sekretær

Marianne Dahlen

Lærerinnen ved Tana vgs er systematiker av natur, og samler sammen de riktige trådene når resten av feltet er ute og sykler på viddene. God på skjemaer, søknadsskriving og har en verdifull kontaktflate.

Komitemedlem

Krister Høøk

Generalen i Masjok er utålmodig av natur, rasjonell, nytenkende og særdeles opptatt av framdrift og beslutninger. Sentral i innoveringen av Bergebyløpet. Det finnes ikke tall på hvor mange frivillighetstimer denne mannen har lagt ned. Hundekjørermijøet er Krister en stor takk skyldig.

Komitemedlem

Roger Persson

Foreningsstifter, ildsjel, entusiast og tusenkunstner. Roger stiftet Bergebyløpet sammen med Jan Øystein i 2002 og er «still going strong». Brenner noe så hinsides for arrangementet, og er ekstremt viktig for videreutviklingen av løpet. Rogers spisskompetanse er å tette igjen alle hull som resten av feltet har laga.

Komitemedlem

Reidun Karlsen

Reidun er vel det nærmeste man kommer en institusjon i langdistanse hundekjøring. Hun har bekledd en rekke ulike roller.  I en mannsalder har Reidun vært trofast på sin post og jobbet beinhardt for å utvikle sporten videre, enten som en del av Pasvik Trail-teamet, i styre og stell i Varanger Trekkhundklubb eller som NHF-dommer.  Blid og engasjert. Maken til entusiast og ildsjel skal man lete lenge etter.

Leder dommerteam, Norges hundekjørerforbund

Pensjonistforeningen i Nesseby

Hundekjørerne forundres over at det er en blid gjeng med lokale pensjonister som drifter sjekkpunkt Bergeby. Alder er ingen hindring, for energien er på topp, det samme er humøret og imøtekommenheten til denne spreke gjengen. Sjekkpunktet organiseres av pensjonistene sammen med komitemedlem Roger Persson for tredje året på rad.

Sjekkpunktledere Bergeby

Oddmund Aslaksen

Oddmund har vært en del av Bergebyløpet siden oppstarten, og har bekledd ulike roller. Han har vist betydelig gjennomslagskraft og brukes der det trengs. I de siste årene har Oddmund vært den personen som har utviklet og kvalitetssikret løypetraseen mellom Nyborg og Seida. Han er også en av de som tråkker løypa i denne roden.

Løypeansvarlig Seidafjellet

Sven A. Utse

Ærlig og lojal, og med en punktlighet som få andre kan utvise leder Sven Are - eller bare «onkel Sven» blant venner - sjekkpunkt Nyborg. Sven Are har massiv erfaring fra langdistanse hundekjøring, og har vel snart bekledt alle tenkelige og utenkelige posisjoner. Vi er veldig glade og takknemlige for å ha denne rutinerte ringreven med oss på laget.

Sjekkpunktleder Nyborg

Hilly Sarre

Hilly er sjekkpunktleder i Masjok på hjemgården som hun drifter sammen med Krister Høøk. Hun er også ildsjel og entusiast, og strukturert til fingerspissene. Med fersk kaffe og med ferske boller tar Hilly vennlig i mot alle kjørere når natt blir til dag, og når dag blir til natt. Det er absolutt ingen ting i veien med arbeidskapasiteten der i gården.  Og tålmodigheten for den saks skyld.

Sjekkpunktleder Masjok

Elisabeth Jyde

Med sitt blide vesen og sin sterkt utpregede ja-holdning tar Elisabeth imot alle med et vennlig og åpent sinn. Dette er tredje året Elisabeth drifter sjekkpunkt Vadsø. Mange har mer enn en gang fått uventet og uvurderlig hjelp fra denne problemløseren. «Slapp av, dette tar jeg kontroll over og fikser», er en kjent frase fra Elisabeth.

Sjekkpunktleder Vadsø

Dag Broch

Dag er leder for trekkhundklubben N70, og er styrets/klubbens formelle link mot komiteen. Denne energibunten og humørsprederen har mange ulike hatter på hodet både som kulturpersonlighet og hundekjører. Kjent som Tanaløpets far, revyartist, kulturskolerektor, og ikke minst som aktiv hundekjører og turistoperatør.

Leder N70 THK

Sergio Maffi

Mr. Maffi er tilbake i manesjen som løpets sjefsveterinær også i 2017. Den italienske veterinæren nyter stor respekt i det øvrige veterinærkorpset og blant hundekjørerne. Kompetent til fingerspissene. Han er ekstremt opptatt av detaljene, kvalitetsbevisst og langtidsplanlegger av natur.

Sjefsveterinær

Erik Sundland

Fra sitt «Fort Knox» i hytta ved sjekkpunkt Bergeby er denne mannen ene og alene årsaken til at tidtakinga går som en drøm. Der K2-programmereren gjør feil, retter Erik opp i maskinvaren. Han evner å være våken dag og natt for å registrere inn- og ut-tider. «Slapp av, jeg vet hva jeg går til», sier Erik når vi år etter år spør han om å lede denne vanskelige øvelsen.

Sjef for tidtaking/K2 BL

Please reload

bottom of page